HET VERHAAL VAN HILDE

HOE HETALLEMAAL BEGON

Hilde werkte van 1993 tot 2017 in een schroothandel, die ze samen met haar man uitbaatte. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met MVO, via een coach die haar over het MVO-charter sprak. Zelf was Hilde niet overtuigd van het nut, maar uiteindelijk bleek dat haar eigen bedrijf 31 actiepunten rond MVO had. Dit was het begin van alles, hier kreeg ze de microbe te pakken.

In die 25 jaar heeft ze heel wat ervaring opgedaan en MVO stapsgewijs geïmplementeerd in het familiebedrijf. Zo stelde ze - in samenwerking met COBEREC (de Confederatie van Belgische Recuperanten) - een MVO sectorpaspoort op voor de schrootsector.

HET ONTSTAAN VAN
MVO-ADVIES

Momenteel is Hilde fulltime MVO-adviseur en expert. Hoe is ze daar geraakt?

In 2016 werd ze genomineerd voor 'MVO professional van het jaar' en belandde ze onverwacht bij de 3 finalisten. In allerijl bereidde ze een presentatie voor, ze verging van de zenuwen tijdens de vragenronde in de finale en uiteindelijk... won ze niet. Maar het voelde voor haar als een overwinning.

Vanaf nu wist ze 1 ding zeker: van deze passie wilde ze haar beroep maken.

Door de publiciteit rond deze wedstrijd voelde ze dat dit hét moment was om in het diepe te springen. De schroothandel werd verkocht, in 2017 vroeg ze een btw-nummer aan en ze zag haar droom in vervulling gaan.

Door haar 25 jaar ervaring in de praktijk, de expertise die ze in al die jaren heeft opgebouwd en haar grote drive om de mensen te overtuigen van het nut van MVO, is Hilde dé expert om elk bedrijf op de rails van 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' te krijgen.