Het mvo educatief kaartspel

Op een leuke manier werken rond MVO en de 17 duurzame doelstellingen

+25 jaar ervaring  in 1 spel

Ik ben Hilde Hanselaer, zaakvoerder van MVO advies. Al sinds 2016 inspireer en motiveer ik ondernemers, kmo’s, organisaties, … via een coachingstraject of fungeer ik als klankbord in hun transitie naar duurzaam of duurzamer ondernemen.

Samen met mijn man heb ik inmiddels ook het Fonds Harzé opgericht. Dit project draait ook op de filosofie van duurzaam en circulair ondernemen.

MVO zit nu eenmaal in mijn DNA en ik ben ervan overtuigd dat ieder bedrijf er alle belang bij heeft om dit te integreren in haar bedrijfsstrategie en -processen. 

Zo ontwikkelde ik een spel om bedrijven op een toffe manier kennis te laten maken met MVO en om het debat op gang te brengen.

HET MVO EDUCATIEF Kaartspel

Als MVO adviseur vind ik het belangrijk bedrijven mee te geven dat duurzaamheid geen ‘geitenwollensokken gedoe’ is en dat elke onderneming, groot of klein, kan werken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Elk op eigen tempo en naar eigen kunnen, want elke stap is er één in de goede richting.

Het kaartspel is ontworpen om inspiratie aan te reiken rond de materie van maatschappelijk verantwoord ondernemen én om een denkproces op gang te brengen.

Idealiter wordt het ingezet tijdens een workshop of teambuilding. Het zal het management, de werknemers, leraren en scholieren, … zeker voldoende stof tot discussie bezorgen.

Voor dit spel heb ik bewust gekozen voor:

Met humor en een positieve insteek het DNA van een bedrijf laten spreken, dat is wat ik met hart en ziel doe.

DE INHOUD VAN HET KAARTSPEL

Het spel zorgt ervoor dat iedereen betrokken wordt, inzicht verwerft in wat die duurzaamheidsdoelstellingen of SDG’s nu juist zijn en wat ze precies voor de eigen organisatie inhouden.

Tijdens het kaarten krijg je tips en tricks, kom je het hoe en waarom van een prioriteitenmatrix te weten, leer je hoe je een duurzaamheidsrapportering opstelt aan de hand van de SDG’s en hoe je ze kan gebruiken in communicatie.

Drie spelmogelijkheden en drie moeilijkheidsgraden zorgen ervoor dat zowel beginners als gevorderden met het spel aan de slag kunnen.

Het kaartspel bevat:

mvo advies steunt

vzw help brandwonden kids

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is ook ondernemen met oog voor de omgeving. En laat dit nu een eenvoudig praktijkvoorbeeld zijn! Het blijft belangrijk om ook buiten de zakenwereld mensen centraal te blijven plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door goede doelen te steunen.

VZW Help Brandwonden Kids is een hele fijne VZW die écht hele goede dingen doet en waarmee ik zelf alleen nog maar fijne ervaringen heb gehad.

Per verkocht kaartspel schenk ik €3,00 aan deze VZW! 

Koop het kaartspel aan én verricht meteen een goede daad. 

De nieuwe SDG Kaartjes

Het spel bevordert de betrokkenheid van alle deelnemers en helpt hen begrip te krijgen van wat duurzaamheidsdoelstellingen of SDG’s eigenlijk zijn en hoe deze van toepassing zijn op hun eigen organisatie.

Terwijl je het kaartspel speelt, krijg je de mogelijkheid om je eigen ideeën op de achterkant van de kaarten te noteren. Je leert van anderen hoe je duurzaamheid kunt benaderen met behulp van de SDG’s en hoe je ze effectief kunt toepassen in communicatie.

Het kaartspel bevat:

aDVIES NODIG?

In combinatie met een halfdaagse workshop worden duidelijke actiepunten gedefinieerd op maat van de betrokken organisatie, wordt aangetoond hoe ze in het beleid te verankeren en hoe in de communicatie te gebruiken.

Je ontvangt een GRATIS educatief kaartspel bij het inplannen van een workshop.

Benieuwd naar deze workshop rond de 17 SDG’s?

Ontvang 3 concrete tips om aan de slag te gaan