HET VERHAAL VAN HILDE

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Hilde werkte van 1993 tot 2017 in een schroothandel, die ze samen met haar man uitbaatte. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met MVO, via een coach die haar over het MVO-charter sprak. Zelf was Hilde niet overtuigd van het nut, maar uiteindelijk bleek dat haar eigen bedrijf 31 actiepunten rond MVO had. Dit was het begin van alles, hier kreeg ze de microbe te pakken.

In die 25 jaar heeft ze heel wat ervaring opgedaan en MVO stapsgewijs geïmplementeerd in het familiebedrijf. Zo stelde ze – in samenwerking met COBEREC (de Confederatie van Belgische Recuperanten) – een MVO sectorpaspoort op voor de schrootsector.

HET ONTSTAAN VAN MVO-ADVIES

Hilde is fulltime MVO-adviseur en expert.

In 2016 werd ze genomineerd voor ‘MVO professional van het jaar’ en belandde ze onverwacht bij de 3 finalisten. In allerijl bereidde ze een presentatie voor, ze verging van de zenuwen tijdens de vragenronde in de finale en uiteindelijk… won ze niet. Maar het voelde voor haar als een overwinning.

Door de publiciteit rond deze wedstrijd voelde ze dat dit hét moment was om in het diepe te springen. Ze wist namelijk één ding zeker sindsdien: dat ze van haar passie voor ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ haar beroep wilde maken.

Met 25 jaar praktijkervaring en knowhow op de teller, de expertise die ze in al die jaren heeft opgebouwd en haar grote drive om de mensen te overtuigen van het nut van MVO, is Hilde de expert bij uitstek om elk bedrijf op de rails van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ te krijgen.

hilde hanselaer mvo advies aan haar bureau

Benieuwd naar deze workshop rond de 17 SDG’s?

Ontvang 3 concrete tips om aan de slag te gaan